Haláp-hegyi tanösvény

Megosztás:
Share:

Tanösvény

Zalahalápon a Haláp-hegyen egy 3 km hosszú, kezdő túrázóknak és kisgyermekes családoknak is könnyen végig járható tanösvény került kialakításra az egykori bánya területén. A 10 megállós ösvény érdekessége, hogy néhol erdőben, máskor pedig sziklafallal körülvett kráterben visz az út.

A Haláp-tanösvény legszebb része a 360 fokos panorámát nyújtó kilátó, de az oda vezető úton is gyönyörködhetünk a nem mindennapi környezetben. A bátrak már a település temetőjénél is leparkolhatja autóját, innen is meglehet közelíteni a hegyet gyalogosan a kanyargós, murvás úton egészen a tanösvény bejáratáig, mindeközben pedig megcsodálhatjuk a szőlőhegyet és a gyönyörű panorámát.

A tanösvény bejáratánál egy sorompó került elhelyezésre, jelezve, hogy innen autóval nem lehet tovább menni, itt található egy tágas parkoló autójuknak. Az útvonalat táblákkal egészítették ki, így a kezdő túrázók is könnyen eltudnak igazodni.

A kilátás már a parkolóból is festői. A tanösvény kezdetén egy térkép mutatja az állomások helyszínét, az útvonalak kisebb-nagyobb kört írnak le attól függetlenül, hogy merre szeretnének haladni. Az útvonal az 5. állomásnál szétválik.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...